Over Bij Miek

Bij Miek is een kleinschalige kinderopvang in 2 unieke gebouwen in het buitengebied van Kampen. De hooiberg en de kapschuur bieden een huiselijke sfeer.
Wat wij belangrijk vinden is kwaliteit, professionaliteit en individuele aandacht. Wij onderscheiden ons vooral in ruimte voor de kinderen, de inrichting van de kinderopvang met meubilair en speelgoed van BCI. Het overbrengen van alles wat de natuur te bieden heeft en alle facetten van de seizoenen.
We dragen zorg voor continuïteit door middel van vaste gezichten. Hiermee wordt veiligheid en geborgenheid geboden. Bij Miek werkt met verticale groepen. Dit betekent voor de kleine kinderen dat ze kunnen leren van en ontdekken met oudere kinderen en oudere kinderen kunnen rekening leren houden met kleinere kinderen. De kinderen blijven tot 2,5 jaar in dezelfde groep en bij dezelfde leidsters. Er ontstaat dus een hechte en vertrouwde groepssamenstelling. Na de periode van kinderopvang zal het kind naar de peutergroep gaan. De locatie van deze groep is in de kapschuur. Wanneer een kind 4 wordt en naar school gaat zal de buitenschoolse opvang in de hooiberg met de bekende gezichten voort gezet worden.
Als leidraad in de dagelijkse praktijk maken we gebruik van een pedagogisch werkplan. Het pedagogische beleidsplan is in te zien in de kinderopvang.